Születtem 1944 telén, Auschwitzban
2016. május 16. írta: lumens

Születtem 1944 telén, Auschwitzban

„Oka volt annak, hogy a világra jöjjek, és túléljem” – nyilatkozta Angela Orosz, a Montrealban élő 71 éves holokauszttúlélő, aki az auschwitzi munkatáborban látta meg a napvilágot, öt héttel annak felszabadítása előtt. Bár sokáig visszakozott, idén februárban mégis tanúvallomást tett Reinhold Hannin 94 éves volt SS-tiszt perének során. „Annak a hatmillió zsidó származású embernek a nevében” állt a bíróság elé tanúvallomást tenni, akik „ma már nem lehetnek itt, mert meggyilkolták őket”.

Forrás: Pixabay

A legfiatalabb túlélő

Angela Orosz élete ott kezdődött el, ahol több ezer ember élete véget ért: édesanyját, Vera Beint három hónapos terhesen deportálták az auschwitzi munkatárborba, ahol négy hónappal később életet adott lányának. Édesapját már a deportálás idején elválasztották anyjától, akit 32 évesen nem sokkal később gázkamrába küldtek. A terhesség alatt Verát különböző fájdalmas kísérletek alá vetették, melyeket Mengele, a tábor hírhedt orvosa hajtott végre rajta és több más állapotos nőn is. Az orvos olyan nyagokat tartalmazó injekciókat fecskendezett be a nők testébe, melyek a szülés idő előtti elindulását eredményezték.

Egy szintén a táborban lévő magyar orvos – Perl Gizella, aki Mengele mellett dolgozott – felajánlotta Verának, hogy abortuszt hajt végre a nőn. „Amikor megszülöd a gyereket, nem tudhatjuk, hogyan fog reagálni Mengele. Ha jó hangulatban van, csak a gyermek fog meghalni. De ha nem így van, mind a ketten a gázkamrába mentek. Olyan fiatal vagy, még van esélyed egy normális életre” – mondta neki. Vera megígérte, hogy másnapra átgondolja a doktornő ajánlatát. Aznap éjjel azonban azt álmodta, hogy az édesanyja könyörög neki, hogy bízzon istenben, és ne vetesse el a gyereket. Másnap elmondta az orvosnak, hogy meg fogja szülni a kislányt.

Vera terhességéről azonban szerencsére Mengele és a többi orvos is elfelejtkezett, köszönhetően annak, hogy a nő olyannyira vékony volt, hogy nem látszódott állapotossága. „Ha ez nem így történik, már azelőtt kivégeztek volna mindkettőnket, mielőtt a világra jövök” – fogalmazott.

Angela alig egy kiló súllyal született a C barakk egyik emeletes ágyának tetején 1944 decemberében. A kislány ahhoz is túl gyenge volt, hogy felsírjon: ez mentette meg az életét.

A szülésnél az egész barakk egy emberként segédkezett: forró vizet, lepedőket, ollót szereztek. Vera azonban pár órával később kénytelen volt magára hagyni az újszülött Angrlát, mert munkaszolgálatra kellett mennie, és csak imádkozni tudott azért, hogy a kislány életben maradjon a decemberi hidegben – aki azonban csodával határos módon ezt is túlélte.

Egy nehéz gyermekkor

1945. január 27-én Auschwitzot felszabadították. Bár Angela csak pár hetes újszülöttként volt a táborban, az ott történt szörnyűségek az egész életére rányomták a bélyegét. „Nagyon beteges kislány voltam, leginkább egy rongybabához lehetett volna hasonlítani. 1945 novemberében, amikor közel egyéves voltam, a súlyom annyi volt, mint egy újszülött gyermeké: mindössze három kiló” – nyilatkozta.

Forrás: Pixabay

A kísérletek nyomai sohasem múltak el végérvényesen. Az orvosok sorra visszautasították Angela kezelését, mert nem hittek abban, hogy a kislány sokáig életben maradhat. Még a nagyanyja is azt mondta édesanyjának, hogy „hagyd meghalni, soha nem lesz egészséges gyerek belőle”. Egészen hét éves koráig nem tudott rendesen járni sem, mert túl gyengék voltak a csontjai. Minden ruhája nagy volt rá, édesanyja gyakran öltöztette vastag csipke ruhákba, hogy ne tűnjön fel annyira, milyen vékony is valójában. „Anyám mégis hitt abban, hogy élnem kell. Mindig azt mondta nekem, hogy úgy nézek ki, mint egy csúnyácska kismadár tollak nélkül. De ő mégis mindig szépnek látott.”

Hét éves volt, amikor először le kellett írnia az iskolában a születési helyét, de csak jóval később tudta meg, hogy mi is történt valójában azon a helyen, ami a születési anyakönyvi kivonatában szerepel. „Emlékszem azokra a szombat estékre, amikor az összes holokauszttúlélő eljött a lakásunkba. Mindig arról beszéltek, hogy a lágerben ez történt, a lágerben az történt. Szépen, lassan felépítettem magamban az egész történetet.”

Felejthetetlen múlt

Angela 71 évesen, idén februárban jelent meg a bíróságon Reinhold Hanning 94 éves volt SS tiszt-perének során, hogy tanúvallomást tegyen. Nagy erőfeszítés volt ez számára, hiszen sokáig megtagadta, hogy bármilyen formában is nyilatkozzon arról, hogy mi történt vele és az édesanyjával a táborban. Amikor 2015-ben figyelemmel kísérte Oskar Gröning, akkor 94 éves volt könyvelő perét (aki szintén részt vett az auschwitzi tábor működésének szervezésében), melyben egy másik túlélő felállt, és megölelte a vádlottat, megtörte hosszú hallgatását. „Egyszerűen nem bírtam elviselni. Küldtem egy e-mailt az ügyvédemnek, és megírtam neki, hogy azonnal Németországba utazom. Hogyan tud valaki megbocsátani ezeknek az embereknek? Én erre nem vagyok képes.”

Hanning 1944. május 17-e és június 12-e között dolgozott őrként a táborban, amikor több mint 170 000 embert gyilkoltak meg ott. Az ügyészség szerint ő volt a gyilkoló gépezet egyik fogaskereke ebben a periódusban. Angela abban bízott, hogy Hanning megtöri a hallgatását tetteivel kapcsolatban: „Ahogyan a bíróságon is mondtam neki: Tudod, hogy mi történt azokkal az emberekkel. Elősegítetted a meggyilkolásukat. Mondd el mindannyiunknak!” – fogalmazott.

Sok kritika is övezte a tárgyalást és annak körülményeit – voltak, akik szerint nem humánus egy törékeny, 94 éves embert a vádlottak padjára ültetni. Ezekre Angela határozott és kemény szavakkal reagált: „94 évesen az embernek már nincsenek elvásárai az élettől. Ha képes arra, hogy egyen, igyon, üljön és lásson, akkor arra is képes, hogy megjelenjen a bíróság előtt. Részese volt a gyilkoló gépezetnek. Apámat 32 évesen meggyilkolták a táborban, neki pedig megadatott az, hogy boldog és teljes élete legyen. Nem számít, hogy mennyi időt kellene letöltenie a börtönben. Ami igazán számít, az az, hogy attól függetlenül, hogy mit mond arról, ami Auschwitzban történt, ezek az események bekerülnek a történelemkönyvekbe. Ha valaki azt mondja, hogy a zsidók hazudnak, azoknak ott lesznek azok a tények, amelyek egy náci szájából hangzottak el”.

Idén április 29-én, németországi tárgyalásán Hanning végül megtörte hallgatását. Állítása szerint a foglyok elpusztításában nem vett részt, és igyekezett minél távolabb maradni a megsemmisítő tábortól. Nem teljesített szolgálatot az úgynevezett rámpán sem – a tábor pályaudvarának peronján, ahol az SS emberei eldöntötték, hogy a marhavagonokban a lágerbe hurcolt foglyok közül ki kerül rögtön gázkamrába, és ki végez kényszermunkát. Az ügyvédje által felolvasott nyilatkozatból az derült ki, hogy Hanning nem tudta előre, hogy mivel kell majd pontosan foglalkoznia  a szolgálat alatt. Rémálomként élte meg a táborban történteket, és azokról még családjának sem beszélt.

Forrás: Pixabay

A tárgyalás előtt Angelának nehezére esett beszélnie a történtekről; a téma felvetődésekor rögtön erős hasi fájdalmakkal kezdett el küszködni, Mégis azt gondolta, hogy normális, teljes élete van, amire már nincsen jelentős hatással már a második világháború során történt szörnyűségek sorozata. 2015 augusztusában kapott egy meghívót Drezdába, egy pszichiátriai konferenciára, ahol lehetősége volt beszélni arról, hogyan élik meg az anyák meg saját személyes traumájukat a gyermekükkel való kapcsolatukban.

„Először azt gondoltam, hogy ez egyáltalán nem  nekem való. Nekem normális életem van. Aztán felhívtam a gyermekeimet, és az egyik lányom felsorolt nekem egy listányi tényezőt, hogy én miért is vagyok egy tipikus holokauszttúlélő. Kezdve azzal a történettel, amikor három évesen elküldtem őt egyedül bevásárolni, azzal az indokkal, hogy egyedülállóságra neveljem arra az esetre, ha a holokauszt még egyszer bekövetkezne. Azt is elmondta, hogy neki és a testvérének folyton azt mondogattam, hogy az ő generációjuk soha nem élne túl egy ilyen eseményt. Amikor a lányom megosztotta velem a félelmeit a gyermekvállalással kapcsolatban, egyszerűen annyit mondtam neki, hogy felfoghatatlan számomra az, hogy képes félni a szüléstől és a gyermekneveléstől. Férje, háza van, mégis mitől kellene tartania? Anya, az egész életed a holokausztról szól – mondták nekem. Amíg erre nem hívták fel a figyelmemet, soha nem jöttem rá magamtól.”

Gyermekei támogatták abban, hogy mindenképpen látogasson el Németországba a konferenciára. „Egész életedben nem látogattál meg egyetlen pszichológust sem. Most legalább 225 előtt tudsz beszélni a történtekről és a traumákról” – mondták.

Vissza a gyökerekhez

Angela nemcsak Drezdába utazott el, hanem az auschwitzi tábor felszabadításának 70. évfordulóján Lengyelországot is meglátogatta. Mag akarta keresni azt a barakkot, ahol megszülelett, az épület azonban a megemlékezési ceremónia miatt nem volt látogatható.

„Vissza fogok ide térni azért, mert tudni akarom, hol volt az édesanyám akkor, amikor megszülettem, és megpróbálom átélni azt, amit ő is érzett akkor. Még mindig kísért az a kép, hogy amíg normális körülmények között, egy szülés után az anya hazamegy a gyermekével és a párjával a kényelmes otthonukba, addig az édesanyámnak ezek közül egyik sem adathatott meg. Nem volt semmije: sem élelme, sem jövője.”

Mégis túlélték a túlélhetetlent. Amikor Angela nyilvánosság előtt beszél, valójában nem csak azon hatmillió ember hangját képviseli, akiket meggyilkoltak a haláltáborokban. A szám ennél valójában sokkal nagyobb: „csak gondoljunk azokra a gyerekekre, akik nem nőhettek fel, és nem lehetett saját gyermekük. Nem is beszélve azokról a nőkről, akik bár túlélték Auschwitzot, de soha sem tudtak teherbe esni az elszenvedett traumák miatt” – mondja a nő.

Serfőző Dalma

További írásaink megtalálhatóak a lumens.hu-n, illetve Facebook-oldalunkon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://lumens.blog.hu/api/trackback/id/tr878721176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

misung74 2016.05.17. 16:50:31

Ez valami fantasztikus!!!

A nép fia 2016.05.17. 17:01:56

Ez most valami vicc, ugye?

Tehát ha jól értem: frissen született kisbaba, semmilyen emlékkel, semmilyen élménnyel, tapasztalattal TANÚSKODIK. Hm.

Elgondolkodtam, én kit pereljek be... hmm.... az én születési évem is mozgalmas volt.

fefe79 2016.05.17. 17:13:38

A cím alatti szöveghez: tanúvallomás, hosszú ú-val. Már vagy száz éve hosszú ú a tanú szó.

Siki Feri 2016.05.17. 17:16:44

@A nép fia: „Emlékszem azokra a szombat estékre, amikor az összes holokauszttúlélő eljött a lakásunkba. Mindig arról beszéltek, hogy a lágerben ez történt, a lágerben az történt. Szépen, lassan felépítettem magamban az egész történetet.”

Nzoltan 2016.05.17. 17:26:28

@Siki Feri: Tehát szeánszon ment a mesemondás. :-)
Én anno a Pom-Pomért voltam oda. És imádom a csokit! ...)

Conchobar 2016.05.17. 17:27:07

"Vera terhességéről azonban szerencsére Mengele és a többi orvos is elfelejtkezett" - Hogy a csudába lehet megfeledkezni ilyesmiről egy megsemmisítő táborban? A precíz németek? Hanyagul vezetett megsemmisítő táborban nem fogynak a rabok, hanem szaporodnak? Valami itt nagyon nem kerek.

AnnieC 2016.05.17. 17:29:50

@Siki Feri: Szuper, hogy olyan dologról tanúskodik valaki, amiről egyetlen saját élménye sincs a témában. Elhiszem, hogy mély nyomokat hagyott benne a nehéz gyerekkora a háború után és az, hogy reggeltől estig hallgatta a sok szörnyű történetet arról az időszakról, amikor ő maga még nem is élt. De azért tanúnak nevezni kicsit erősnek tűnik nekem is.

DFK 2016.05.17. 18:12:59

Ez aztán majd a holokauszt tagadóknak jön a legjobban. Milyen nonszensz egy ilyen tanú. Nyilván nem a saját emlékeit mondja el.

vezér01 2016.05.17. 18:26:16

A napokban a magyar krematóriumokról írtak ismertetőt. Leírták,hogy egy holttest elhamvasztása testsúly függvényében 1 - 2 óra. Most gondoljunk bele,milyen fejlett volt az akkori német technika ,ha 6 millió halottat tudtak elhamvasztani !

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2016.05.17. 18:39:39

brutális és egyben felemelő történet...

rnz 2016.05.17. 19:17:53

"amikor három évesen elküldtem őt egyedül bevásárolni, azzal az indokkal, hogy egyedülállóságra neveljem arra az esetre, ha a holokauszt még egyszer bekövetkezne"
Atyavilág! És ő egy beszámítható tanú? Vagy csak szerintem abnormális dolog ilyet csinálni?

metal · http://electric.blog.hu 2016.05.17. 19:22:57

Nem értem, hogyan lehet egyáltalán megpróbálni objektív, tényekkel, bizonyítékokkal alátámasztott ítéletet hozni egy 70 évvel ezelőtti eseményről?

Alick 2016.05.17. 19:27:44

Ha Hanning-ra nem bizonyítható az explicit személyes közreműködés emberiesség elleni cselekedetekben, csak úgymond alárendeltként "fogaskerék volt a gépezetben", akkor az ellene folytatott eljárás ugyanúgy a kollektív bűnösség elvén alapul, mint a zsidók és más civil csoportok elleni atrocitások.

wallenberg88051002 2016.05.17. 20:05:33

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Na ez az eset bizonyítja, hogy az úgynevezett "demokratikus" igazságszolgáltatás az politikai koncepción és hamis tanuvallomáson alapul. A gázkamratúlélő tanu nyilvánvalóan hazudik, a bíróságnak nincs joga figyelembe vennie a hamis tanuvallomást.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

wallenberg88051002 2016.05.17. 20:12:24

@vezér01:

Sőt. A holttest elhamvasztása után hátramaradnak a csontok és hamu. Csakhogy a 6 millió holttestnyi csont és hamu hiányzik. Azok az elfogott koncentrációs tábori őrök akik a kínvallatás hatására bevallották az elgázosítást, valamiért "elfelejtették" bevallani, hogy de hol van a 6 millió holttestnyi csont és hamu.

wallenberg88051002 2016.05.17. 20:18:07

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

MÓZES ELSŐ KÖNYVE A TEREMTÉSRŐL
34.15 “Veletek csak úgy egyeztünk, ha hasonlókká lesztek hozzánk, hogy minden férfiú körűlmetélkedjék ti köztetek.”
34.24 “És engedének Khámornak, és Sekhemnek az ő fiának mindenek, a kik az ő városa kapuján kijárnak vala, és körűlmetélkedék minden férfiú, a ki az ő városa kapuján kijár vala.”
34.25 “És lőn harmadnapon, mikor ezek a seb fájdalmában valának, a Jákób két fia, Simeon és Lévi, Dínának bátyjai, fegyvert ragadának s bátran a városra ütének és minden férfit megölének.”

Tehát a zsidók, akik állítólag a könyv népe, tehát nem barbárok hanem humanista kultúrnemzet, és a mózesi törvényük szerint "Ne ölj!", azt mondták ellenségeiknek hogy csak akkor tárgyalnak velük ha azok körülmetélkednek, erre azok körülmetélkedtek, mire a zsidók kihasználva a helyzetet hogy a körülmetélkedés miatt azoknak fájdalmuk van és nem tudnak védekezni, jól lemészárolták azokat.

* * *

MÓZES NEGYEDIK KÖNYVE AZ IZRÁELITÁK MEGSZÁMLÁLÁSÁRÓL VALÓ KÖNYV
21.2 “Fogadást tőn azért Izráel az Úrnak, és monda: Ha valóban kezembe adod e népet, eltörlöm az ő városait.”
21.3 “És meghallgatá az Úr Izráelnek szavát, és kézbe adá a Kananeust, és eltörlé őket, és azoknak városait. És nevezé azt a helyet Hormának.”

Tehát a zsidók, akik állítólag a könyv népe, tehát nem barbárok hanem humanista kultúrnemzet, és a mózesi törvényük szerint "Ne ölj!", jól lemészárolták az éppen szembejövő népeket.

* * *

MÓZES ÖTÖDIK KÖNYVE A TÖRVÉNY SUMMÁJA
3.6 “És fegyverre hánytuk azokat, a mint cselekedtünk vala Szihonnal, Hesbon királyával, fegyverre hányván az egész várost: férfiakat, asszonyokat és a kisdedeket is.”
3.7 “De a barmokat és a városokból való ragadományokat mind magunk közt vetettük prédára.”

Tehát a zsidók, akik állítólag a könyv népe, tehát nem barbárok hanem humanista kultúrnemzet, és a mózesi törvényük szerint "Ne ölj!", jól lemészárolták az éppen szembejövő népeket mindenestül az asszonyokig, sőt a kisdedekig bezárólag, de legalább a jószágokat nem mészárolták le, azokat csak elrabolták.

* * *

JÓZSUÉ KÖNYVE
6.21 "És teljesen kipusztítának mindent, a mi csak vala a városban, a férfitól az asszonyig, a gyermektől az öregig, sőt az ökörig, juhig és a szamárig, fegyver élivel."

Tehát a zsidók, akik állítólag a könyv népe, tehát nem barbárok hanem humanista kultúrnemzet, és a mózesi törvényük szerint "Ne ölj!", jól lemészárolták az éppen szembejövő népeket mindenestül az asszonyokig, sőt a kisdedekig bezárólag, és itt még a jószágokat is, a szegény kis csacsikákat, barikákat is kegyetlenül lemészárolták.

* * *

SÁMUEL MÁSODIK KÖNYVE
12.29 “gybegyűjté azért Dávid mind az egész népet, és aláméne Rabba ellen, és harczola ellene, és elfoglalá azt.”
12.31 “A népet pedig, mely benne vala, kihozatá; és némelyét fűrész, némelyét vasborona alá, némelyét fejsze alá vetteté; némelyeket mészkemenczén vitt által, és így cselekedék az Ammon fiainak minden városával: Haza méne azután Dávid és az egész nép Jeruzsálembe.”

Tehát a zsidók, akik állítólag a könyv népe, tehát nem barbárok hanem humanista kultúrnemzet, és a mózesi törvényük szerint "Ne ölj!", jól lemészárolták az éppen szembejövő népeket, különös kegyetlenséggel, némelyeket szétfűrészeltek, vasboronával mentek keresztül rajtuk, fejszével darabolták fel azokat, mészkemencébe vetették őket, stb.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

vezér01 2016.05.17. 20:29:00

@wallenberg88051002: A hamu a szappanfőzés nélkülözhetetlen eleme. Oda kellhetett.

cso zsi 2016.05.17. 20:30:07

A meddő nők árvákat szültek?

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2016.05.17. 21:22:01

Mindenkinek elment a józan esze. Élvezzük ki azt a pár boldog hónapot, ami még megadatik talán nekünk, mert ebben az istállóban már csak vasseprűvel és tűzzel lehet rendet rakni.

Boka1 2016.05.17. 22:19:11

Sokan nem mertek beszélni a megaláztatásokról még a gyerekeiknek sem. Sok holokauszt tagadó, akik alkoholista vagy lump családban nőttek fel nem is érthetik meg ezeket a szörnyűségeket, mert sosem volt kihez kötődniük, ami lelki torzuláshoz vezetett. Nem is ezt a népréteget kell tájékoztatni, hanem azokat, akik fogékonyak arra, hogy tanuljunk a hibáinkból. Az én nagymamám zsidókat bújtatott, de nekünk sem mesélt róla, hanem megtaláltuk a túlélők hála levelező lapját a papirjai között. Ez a bátorság, nem a gleccser sielés.

Afrika steht an der Elbe 2016.05.17. 22:58:29

Ja. Tanúvallomást tett, ahogy négy hónaposan a saját szemével látta, hogy lámpaernyőt és szappant főznek a náczik a jónépből.

2016.05.17. 23:02:18

Hehe...... mindig azt mondtam, hogy a holokausztperek nem fejeződnek be addig, míg az utolsó német (náci)-juhász őrkutyát is elő nem vették. Már közelítünk. Most például egy akkor 5 hetes csecsemő tanúskodik.

Magamból kiindulva az én első emlékem, mikor 4 éves (!) koromban megszületett a húgom, de hogy őszinte legyek,részletesen erről sem tudnék beszámolni, csak dereng.....

Na most 4 év = 208 hét.
Egy kérdésem maradt: Akkor én most holokauszttagadó vagyok?

Ha igen, akkor mélyen szégyenlem magam.....

Spiritmonger 2016.05.17. 23:39:29

Húbasszameg!
5 hetes korából mire emlékezhet ez a "tanú"?
Már az érdekel igazán, hogy kb 5-10 év, és nem lesz több életben maradt "háborús bűnös", akkor kiket akarnak bűnösnek beállítani?

Varju Vak 2016.05.17. 23:45:01

Sajnos ezektől lesz kissé egészen komolytalan az egész történet! Egy kilóval születni és anno ráadásul ott ezt túlélni mennyire valószínű?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.05.18. 00:33:40

@Spiritmonger:

A holokauszt megrázó élménye genetikai úton öröklődik, ez büntetőjogilag igazolt tény. Ezért minden szempontból elfogadható tanú nemcsak Orosz Angéla, hanem azok is, akik évekkel vagy akár évtizedekkel a holokauszt után születtek holokauszt-túlélő szülőktől. És ugyanezért abszolút hiteles tanúk a holokauszt-túlélők unokái, déd- és ükunokái is.

Mindenki náci és holokauszt-tagadó, aki Orosz Angéla hitelességét kétségbe vonja.

A nép fia 2016.05.18. 00:40:11

@Siki Feri: @DFK: Én meg a Szovjetunió ellen tanúskodok majd, mert öreg nagyapám sokszor elmondta, milyen volt a novgorodi fogolytáborban sínylődni...
Mindenki olvassa olyan hangsúllyal, ahogy érzi. :)

hmmmmmmm 2016.05.18. 06:11:22

milyen igaza volt a nagymamának...

bringás bosszantó 2016.05.18. 07:18:32

A hozzászólások újkommer részei újabb tökéletes példái annak, hogy a génselejtes mélymagyarok szövegértelmezési képességei a nullával egyenértékűek.

Conchobar 2016.05.18. 07:30:48

@bringás bosszantó: "a génselejtes mélymagyarok szövegértelmezési képességei" - És mi a helyzet a génselejtes mélyzsidók hazudozásaival?

Beerhead 2016.05.18. 07:57:35

@Siki Feri: apám meg elmesélte este az aznapi autóbalesetét. Mégsem én mentem tanúskodni a bíróságra...
Nem értem, hogy miért nem látják, hogy csak magukat járatják le ezzel. Szörnyű volt ami megtörtént, és örökre emlékezni kell rá, de azért a józan eszünket megtartva.
Meg most akkor mi a következő lépés: az SS tisztek gyerekeit fogják perbe, a lágerlakók gyerekei??

csima 2016.05.18. 08:04:09

Tíz emberből kilenc biztosan elgondolkodik azon, hogy mit tanúskodhat a táborról aki ott született (azon túl, hogy akit nem küldtek gázkamrába, az a jelek szerint kapott ellátást, ennivalót).

De legyek én a tizedik, aki azt kérdezi, hogy MIÉRT tanúskodik.

Mérnork 2016.05.18. 08:13:00

Első emlékem, hogy rengetegen vagyunk, úszunk ahogy csak bírunk, keményen csappkodva a farkunkkal, a többiek mind lemaradtak és én értem elsőnek a céba... ;-))))

Ballib Cenzúrázók Réme 2 2016.05.18. 08:51:14

A sztori valóban szívbe markoló.

Ámhogy egy másfél éves gyermekként átélt eseményekben tanúskodik bárki, az leginkább egy rossz vicc.

Megjegyzem tökre leszarom hogy 94 éves nácikat leültetnek vagy sem.
Legjobb lenne ezeket békén hagyni.

Ezek nagyrésze egyszerű katona volt. Akik parancsot teljesítenek. Ha nem teszi főbe lövik. Mint háborúban általában mindenhol.
A tiszetket már rég kivégezték.

Komcsi bűnökért nálunk még a Biszku féle irányítókat is felmentik.

Ballib Cenzúrázók Réme 2 2016.05.18. 09:10:45

Azért az érdekes kérdés pl hogy hány ember gondolja, hogy ott szappant főztek pl a zsidókból, vagy lámpaernyőt készítettek.
A Holokauszt mesék tömege (pl Nümbergi perben nácik tucatjai számolnak be 25 milió áldozatról, lehetetlen túlzásokról)

Megjegyzem eredetileg 4 millió áldozat volt tényként tálalva, majd miután kiderült, hogy Auschwitzban legalább 2,5 millióval kevesebb zsidót öltek meg, így a becslés 1,5 millió lett.
Azóta viszont újra 6 milliót kell szajkózni mindenkinek, aki kevesebbet merészel mondani, azt börtönbe kell vetni, hilokauszttagadás miatt.
Agyrém.

Józsi01 2016.05.18. 09:26:19

Figyelmeztetem a "cikk" szerzőjét, hogy itt a holokauszttagadás, a holokauszt kisebbítése történt. A hivatalos vallás, akarom mondani a kánon, bassza meg a törvény szerint minden gyereket megöltek a vici gyárban, akarom mondani a táborban. Így aki azt álítja és propagálja, hogy egy csecsemő túlélte és még ráadásul ma is él az illető az megsérti a btk-t, bűncselekményt követ el.

stoilt 2016.05.18. 10:00:51

"Hanning 1944. május 17-e és június 12-e között dolgozott őrként a táborban..."
"Születtem 1944 telén, Auschwitzban"
Szóval nem csak, hogy pár hetesen emlékei vannak, de olyan dologról vannak emlékei, amelyek fél évvel a születése előtt történtek. Ez már valami.

hmmmmmmm 2016.05.18. 10:14:01

@stoilt: 1944-ben a tél május 17. - június 12. közé esett. Ezt nyilván a szombat esténként a lakásukba ellátogató "összes holokauszttúlélő" is minden alkalommal elmesélte.

marczy 2016.05.18. 11:08:58

A holokauszt sajnos nagyon is bekövetkezhet még egyszer, de ha bekövetkezik, akkor nemcsak a zsidók (és a cigányok, akikről meg alig beszélnek) lesznek az áldozatok, hanem Európa keresztényei is. Sajnos. Fel kell mérnie a Nyugatnak, hogy kiknek a rovására gazdagodott meg.

Spiritmonger 2016.05.18. 11:10:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Persze, hát hogyne...
Micsurin volt a genetikai szakértő?

N. Barbie 2016.05.18. 11:34:37

Van par erdekesseg a cikkben.
Eloszor is, az elejen az van, hogy allitolag csak azert hagytak eletben a terhes not, hogy kiserletezgessenek vele, majd par sorral lentebb mar az van, hogy ha megtudtak volna, hogy terhes, azonnal megolik. Pici logikai bukfenc, nem szamit, holovisszaemlekezesekben nem ritka. Iyen aprosag mar szot se erdemel, hogy egy csontsovany non nem veszik eszre, hogy terhes?
Masreszt nem ugy szol a hivatalos dogma, hogy minden gyereket es minden nem munkara alkalmas egyent azonnal megoltek? Erre se terhes not nem olik meg, se a gyereket, de a valoszinuleg munkakepes apuka azonnal ment a gazkamraba. Erdekes...
Aztan, nem tudom, lehet a kivalasztottaknal mashogy van, es naluk a gyerek elete elso percetol ontudatanal van es emlekei vannak, de amugy egy par hetes csecsemo ugyan mirol tud tanuvallomast tenni?

Azert egy nagyon jellemzo sor van a cikkben: "Hogyan tud valaki megbocsátani ezeknek az embereknek? Én erre nem vagyok képes.”
Hat igen, a bosszu nepe...

Pista Bácsi 2016.05.18. 13:05:17

@N. Barbie: Ez se kutya:

"Hanning 1944. május 17-e és június 12-e között dolgozott őrként a táborban"

Vagyis kemény 25 napig volt ott őr. Lehet, hogy ezidő alatt tényleg nem tudta, hogy mi történik ott...

Reméljük, hogy ez az utolsó ilyen per, elfelejti már mindenki ezt.

Mert ugye közben kiderült, hogy aki később szolgálatot tett Izraelnek, vagy a MOSZAD-nak (mint pl. Otto Skorzeny) azt sosem bántotta sem Izrael, sem a német igazságszolgáltatás.

A lényeg:

Holokauszt. Tagadni Tilos!

De unni? Azt szabad-e????

Siki Feri 2016.05.18. 14:03:04

@Beerhead: Neked nem kellett menni, mert apád elment, és hitelesebb tanú nálad. De aki már nem él, ahelyett az megy, aki képes. A bíró meg azért van, hogy eldöntse, úgy lehetett-e, ahogy mondja?
Az SS katonák gyerekei meg nem követtek el semmit, így őket nem fogják perbe.
Jogállamban általában így működik a dolog.

n1999 2016.05.18. 14:46:10

Nyilván, azt itt jelenlévő emberek, mind FELNŐTTEK, és ELMÉLETILEG, TUDNAK GONDOLKODNI. De úgy veszem észre, hogy JÓ PÁRAN, NEM HALLOTTAK, MÉG CSODÁKRÓL, ÉS ISTENRŐL SEM, IGEN IS SZÜLETHET 1 KILOGRAMMOSAN, EGY KISBABA, ÉS VALÓBAN VAN, OLYAN TERHES NŐ, AKIN NEM LÁTSZIK!
MINT, HOGY CSODÁK MÁR PEDIG LÉTEZNEK, MI SEM BIZONYÍTJA EZT JOBBAN, MINT HOGY AZ ITT KOMMENTELŐK 80%-a AGY NÉLKÜL IS TUD
ÉLNI! A HOLOKAUSZT UNALMAS? KOMOLYAN, ÉS LEHET MEG SEM TÖRTÉNT?
AKKOR ÉN IS "KAMU" EMBEREKKEL TALÁLKOZTAM? ÉS A BÁCSI IS, ÉS NÉNI IS CSAK "KAMUBÓL" SÍRTA EL MAGÁT? ÉS "TETKÓT" ( AMI A SZÁMUKAT JELÖLTE ) IS CSAK "KAMUBÓL" VARRATTAK, AZ OLYAN "MÓKÁS" NEM?!
ÉBRESZTŐ EMBEREK!!! EGY OLYAN DOLOGRÓL VITATKOZTOK, AMI VALÓS EMBEREKKEL 6 MILLIÓ ZSIDÓVAL, TÖRTÉNT MEG, ÉS MÉG RENGETEK MÁS EMBEREKKEL ( FOGYATÉKOSOKKAL, CIGÁNYOKKAL, LENGYEL HADIFOGLYOKKAL, MÁS HADIFOGLYOKKAL)
ÉS KOMOLYAN AZON VITATKOZUNK HOGY A "TANÚ" HOSSZÚ VAGY RÖVID "U"?!
FELHÁBORÍTÓNAK, ÉS ABSZURDNAK TARTOM!
NEM AKARTAM BELEFOLYNI EBBE A VITÁBA, DE EGYSZERŰEN FELHÁBORÍT MILYEN SÖTÉTSÉGGEL RENDELKEZNEK EGYESEK!
NAGY AZ ISTEN ÁLLATKERTJE, SAJNOS ALACSONY A KERÍTÉSE....ÉS KOMOLYAN ILYEN EMBEREKNEK IS VAN SZAVAZATI JOGUK? KORREKT!

Advanced Flight 2016.05.18. 15:06:22

@Beerhead: ne adjál már nekik ötleteket!

N. Barbie 2016.05.18. 15:37:27

@n1999: Miert kell ordibalni (gy.k. beragadt a caps lock vagy elgurult a reggeli gyogyszer?)?
A tobbi csak a szokasos, aki nem hiszi el a hivatalos holoize szamait, torteneseit, ugy, ahogy azok epp allnak, ne adj Isten kerdeseket tesz fel vagy egyertelmu ellentmondasokra vilagit ra, azok mind agy nelkul szulettek. Persze, gondolom, akik meg elhiszik a hasrautes-szeru szamokat, torteneteket, azok meg mind atomfizikusok, 200-as IQ-val, ugye?
Na persze, persze, haladjunk, mar unalmas ez a duma.

Muzsikok közt 2016.05.18. 15:52:24

Durva. Eddig az volt a nóta, hogy a németek minden munkára alkalmatlant azonnal elgázosítottak.

Nem holotagadás a poszter állítása?

Muzsikok közt 2016.05.18. 15:59:05

@Ballib Cenzúrázók Réme 2: abból a 4, majd 1,5 millióból mára hivatalosan 1 milliónál kevesebb zsidó volt (auschwitzban).

Lámpaernyő, szappan már nem téma, most az einsatzgruppe az új mese, a köv. 80 évben hollywood ebből építi újjá a legendát.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.05.18. 21:07:28

@Siki Feri:

"De aki már nem él, ahelyett az megy, aki képes."

Én is képes vagyok elmenni, ezzel az erővel én is tudnék tanúskodni. Pontosan annyi személyes élményem/emlékem van Auschwitzból, mint Orosz Angélának: SEMMI.

"A bíró meg azért van, hogy eldöntse, úgy lehetett-e, ahogy mondja? "

Nem, a bíró nem ezért van. A bíró azért van, hogy a tanúvallomásokból megtudja, hogyan történt. Aki pedig nem emlékszik a történtekre, az nem tanúskodhat.

Szégyen az a jkirakatper vagy koncepciós per, ahol olyanok tanúvallomását elfogadják, akiknek SEMMI élményük, semmi emlékük nem lehet az eseményekről. Tisztességes bírósági tárgyaláson ilyen tanút meg sem hallgatnak, mert a bíró azt mondja: Hörensagen.

@stoilt:

Te most kétségbe vonod a kiválasztott nép egy tagjának képességeit? Szégyelld magad, te piszok antiszemita.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.05.18. 21:10:33

@Muzsikok közt:

"lámpaernyő, szappan már nem téma, most az einsatzgruppe az új mese"

Akkor most már szabad tagadni a lámpaernyőt meg a szappant? Vagy még mindig börtön jár érte?

wallenberg88051002 2016.05.18. 21:31:44

Az állítólagos holokauszt tárgyi bizonyítékai hiányoznak, ezt még a hivatalos holokauszttudósok is elismerik:

www.thestar.com/news/insight/2009/12/27/a_case_for_letting_nature_take_back_auschwitz.html
Sun Dec 27 2009
“Ninety-nine per cent of what we know we do not actually have the physical evidence to prove”
“Kilencvenkilenc százalékát annak amit tudunk, jelenleg nem tudjuk tárgyi bizonyítékkal alátámasztani”
(Robert Jan Van Pelt hivatalosan elismert holokauszttudós professzor)

Holokauszt-ipar, kegyelet tolvajok, lopnak csalnak hazudnak, szellemi kútmérgezők, nem létező holttesteket kitaláló kufárok, Jahve irdatlan haragra fog gerjedni ezért.

Siki Feri 2016.05.19. 09:55:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Látom, eldöntötte előre, hogy ez csak koncepciós per lehet. Így persze nincs értelme beszélni róla.
Nem ez a hölgy az egyetlen tanú. A vád és a védelem is a saját koncepcióját alatámásztó tanúkat jelöl. Ha úgy vesszük , mind hazudik. Hogy a bíró megtudja az igazságot, mégiscsak azt teszi, hogy eldönti, szavahihető-e a tanú?
Ha Önt valóban érdekli, tisztességes-e az eljárás, itt elolvashatja: www.westfalen-blatt.de/OWL/Lokales/Detmolder-Auschwitz-Prozess

Siki Feri 2016.05.19. 10:08:46

@wallenberg88051002: Az építészeti leletekről beszél, és a Birkenaui táborról, amely lóistálló lévén elpusztult. Nem azt mondja, hogy nem volt holokauszt, hanem azt , hogy nem látjuk, amiről beszélnek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.05.19. 15:03:43

@Siki Feri:

"Látom, eldöntötte előre, hogy ez csak koncepciós per lehet."

Nem én döntöttem el, hanem a bíróság - mégpedig azzal, hogy olyan embert hallgatott meg tanúként, akit egy normális bíróság sehol a világon nem enged tanúskodni.

Ebből a szempontból irreleváns, hogy nem voltak hajlandók meghallgatni egy olyan nem-tanút (Joshua Kaufman), aki "... war im Juli 1944 nach Auschwitz gekommen, wenige Tage nachdem der angeklagte Reinhold Hanning nach Sachsenhausen versetzt worden war."

Nem attól koncepciós per valami, hogy nem hallgatnak meg egy olyan tanút, aki nem tudja tanúsítani a vádlott bűnösségét (vagyis J. Kaufmant), hiszen Kaufmanon kívül még sok-sokmillió ember szintén nem tudja tanúsítani a vádlott bűnösségét, és ezeket sem hallgatják meg. Attól koncepciós per valami, hogy MEGHALLGATNAK egy a vádlott bűnösségét igazolni nem tudó "tanút" (Orosz Angélát).

Siki Feri 2016.05.20. 12:52:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tehát Ön szerint csak olyan ügy vádlottját lehet elítélni, vagy felmenteni tanúvallomások alapján, akik esetében szemtanúk tömegei egyező nyilatkozatot tesznek. Szép világ.

"Attól koncepciós per valami, hogy MEGHALLGATNAK egy a vádlott bűnösségét igazolni nem tudó "tanút" (Orosz Angélát)."

Nem attól koncepciós , hanem attól, hogy csak és kizárólag hamis tanúk szerepelnek.

Olyan jogellenes, törvénysértő eljárás, ahol előre kigondolt hamis vádak, bizonyítékok, kikényszerített vallomások alapján hoztak előre elkészített ítéletet.

Nem kell válaszolnia.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.05.20. 15:13:48

@Siki Feri:

Galambom, mi a lófaszt tud bizonyítani annak a vallomása, aki 5 hetes volt, amikor a tábort felszabadították? És miről tud vallani? Esélyes, hogy még az sem bizonyítható, hogy ott volt, hogy ott született.

"Tehát Ön szerint csak olyan ügy vádlottját lehet elítélni, vagy felmenteni tanúvallomások alapján, akik esetében szemtanúk tömegei egyező nyilatkozatot tesznek."

Kiscsillag, ezt meg a kommentem mely részéből olvastad ki? Kreatív szövegértelmezés, hajjaj.

"Nem attól koncepciós , hanem attól, hogy csak és kizárólag hamis tanúk szerepelnek."

Tehát ha akár csak egyetlen nem hamis tanú is van, akkor szerinted már nem koncepciós per. Hajjaj.

Orosz Angéla nem emlékezhet arra, amit max. 5 hetes csecsemőként látott, hallott. Ha tehát ilyesmit állít, akkor hamis tanú. Ha meg arról beszél, amit később másoktól hallott, akkor az nem bizonyíték - és ezt a bíróság előre tudja, tehát ez esetben is hamis tanú. Ha pedig ezek után a bíróság mégis meghallgatja, akkor a per törvénysértő.

"Nem kell válaszolnia."

Eddig sem kellett, és nem a te engedélyedre vagy tiltásodra várok, ha válaszolok vagy nem válaszolok.
süti beállítások módosítása