Soros György a dzsihádról
2016. január 02. írta: lumens

Soros György a dzsihádról

A Project Syndicate oldalán megjelent véleménycikkében a halálfélelmet nevezi meg a nyugati világ Achilles-sarkaként, és óva int Donald Trump és Ted Cruz támogatásától.

Forrás: Wikipedia Commons

A nyilt társadalmak mindig veszélyeztetettek, különösen igaz ez napjaink Amerikájára és Európájára – nem csak a terrortámadások, hanem az azokra adott reakciók miatt is, fogalmaz Soros. Véleménye szerint az ISIS propagandaakciói sikeresen nagyítják fel a terrorszervezetek jelentette veszélyt, mely „egyébként értelmes embereket arra késztet, hogy ne értelmes döntéseket hozzanak”. A halálfélemmel magyarázza a támadásokra adott irracionális válaszokat, melyek a milliárdos szerint „fenyegetést jelentenek nyílt társadalmaink absztrakt értékeire és princípiumaria”.

A nyílt társadalmakra folyamatos veszélyt jelent a félelemérzetre adott válaszunkat – és megőrzésének szükségleteit egy, azt megöröklő társadalom addig nem értheti meg, amíg nem vizsgáznak le a félelem és az értelem küzdelméből. „Az atomháborútól való félelem tesztelte az előző generációt, a fasizmus és a kommunizmus veszélye pedig az enyémet” – magyarázza.

Soros szerint a dzsihadisták végcélja az, hogy a muszlim fiatalokat világszerte meggyőzze: számukra nincs alternatívája a terrorizmusnak. Ezt a félelemkiváltó terrorcselekmények segítik elő – és a „hisztérikus muszlimellemes reakciók” Európában és az Egyesült Államokban kezükre is játszanak azzal, hogy az összes muszlimot potenciális terroristaként állítják be. Az idősebb generáció fél, a fiatalabb haragszik – az eredmény szerinte a terrorizmus táptalaja, egy öngerjesztő folyamat.

A folyamat megállításával és visszafordításával kapcsolatban Soros nem tud konkrét megoldással szolgálni, de fontosnak tartja egy érdemi stratégia kialakítását. „Egy generáció óta velünk van a dzsihádizmus – rendes megértése talán lehetetlen, de mindenképpen meg kell próbálnunk”. A szíriai konfliktust és az ebből fakadó migrációs krízist az EU létét fenyegető veszélyforrásnak tartja, és megoldását sürgeti.

Hozzáteszi azonban, hogy az Iszlám Állam pozíciója gyenge: közel-keleti pozíciói fogynak, a Biztonsági Tanács egy emberként állt ki ellenük. Míg a szíriai konfliktus végső megoldása továbbra is bizonytalan, Soros meggyőződése, hogy sokan éppen azt teszik, amit a terroristák szeretnének – és sürgeti, hogy a nyílt társadalmak elveihez és értékrendjéhez ragaszkodva elutasítsuk a „Donald Trumphoz és Ted Cruzhoz hasonlóak szirénénekét, legyen ez bármennyire is nehéz”.

Kelemen Luci

További írásaink megtalálhatóak a lumens.hu-n, illetve Facebook-oldalunkon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://lumens.blog.hu/api/trackback/id/tr368224436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2016.01.02. 16:53:52

KIJAFASZT ÉRDEKEL EZ A KAPZSI, ZSIDÓ PÉNZMANIPULÁTOR ?

röf 2016.01.02. 16:55:34

"A folyamat megállításával és visszafordításával kapcsolatban Soros nem tud konkrét megoldással szolgálni, de fontosnak tartja egy érdemi stratégia kialakítását."
Asszem, Gyuri bácsi eljutott abba a szellemi állapotba, hogy nem kéne neki meg se mukkanni.
Milyen érdemi stratégiáról beszél?
Európa kínlódását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ahány állam, annyi hozzáállás, a beözönlők Orbán-féle "kikerítésétől" a Willkommenskultur" -féle pofáraesésig...
Egyik sem felel meg Gyuri bácsinak.
Illetve pontosan megmondta korábban, mi felelne meg.... na akkor vigye haza valamennyit.

exterminador 2016.01.02. 17:58:06

Abban igaza van, hogy Trump és Cruz-féle futóbolondokra semmi szükség nincs. Csak kerüljenek hatalomra, egy hónapon belül kitör a világháború.

ulpius66 2016.01.02. 18:08:55

Hát fingom sincs milyen ember a Trump meg a Cruz..... de ha a SoroSS fikázza őket, akkor kibaszott rendes emberek lehetnek!!!!!

Philip F. Queeg 2016.01.02. 18:37:35

@exterminador:

Elnök lehetett egy George W. Bush is.
Ennyit a futóbolondokról...

2016.01.02. 18:45:04

Az eddigi kommentelők tehetnek nekem egy szívességet.
Másrészt felhívom Soros Gyuri bácsi figyelmét, akinek a kezéből amúgy Orbán elvtárs is evett, amikor libsi volt, hogy a Kettős Mérce nevű Gyurcsány-blog haldoklik, már kommentelni sem engednek bele, ezért elkelne a segítsége (pénze). Ma már odajutottak, hogy a szerencsétlen Bombera kampányol nekik, pedig lehetne több esze is szegénynek.

2016.01.02. 18:48:30

Ja, és köszönöm a zsindex-nek, hogy a KM szennyblogot lélegeztető gépen tartja, például ma is három írásukkal az első lapon. Megint egy éles bizonyíték arra, hogy ezek is Gyurcsány kottájából játszanak.

Wikus Van De Merwe 2016.01.02. 19:03:29

@kopasz barmok országa:

:DDDD

Fogadjunk, hogy Gyuri bácsi szarik rád és a problémádra is?!
Amúgy mi lett volna az a fontos és kihagyhatatlan vélemény, amit a KM-en nem engedtek neked elmondani?

:DDDD

Nomante 2.0 2016.01.02. 19:09:43

Nehéz nála kártékonyabb embert felsorolni, aki némi pénzért hajlandó bedönteni egy ország fizetőeszközét, hajlandó támogatni szélsőséges gondolatokat. Talán Hitler és Sztálin. Még szerencse, hogy nincs hadserege, max Trollserege.
.

2016.01.02. 19:41:15

@Wikus Van De Merwe: Semmi különös, csak annyi, hogy ha a kutya sem kíváncsi a tetves blogjukra, akkor inkább meg kellene szüntetni. Ráadásul úgy osszák az észt, hogy nem engednek kommentelni. Ugyanaz, mint az atv szennycsatorna: edd meg, amit főzünk, de ne szólj bele. Így nehéz lesz baloldalt építeni (ugyanaz, mint az atv: azok meg az állandó belépős múmiákat mutatják). Szóval, rühellem orbánt és a bandáját, de tényleg nincs lehetősége a népnek másra szavazni.
Különben is most már leszarom az egészet, mert nem ebben az országban fogok megöregedni.
:D

Wikus Van De Merwe 2016.01.02. 19:47:13

@kopasz barmok országa:

:DDD

Hát akkor végképp nem értelek pajtás.
Ha elhúzol innen, akkor minek akarod az észt osztani az ATV-n vagy a Kettős Mércén.
Már szinte kívülálló vagy. Szard le...neked ennyi maradt.

Exploiter 2016.01.02. 20:03:34

@kopasz barmok országa:

Hát na. Felmerült, hogy hova tűnt az a sok ember, aki a netadó ellen tüntetett. Felszívódtak. Pedig:
Itt van mind, eszi a kefét az összes, mert a kutya sem akar az országban ép elméjű embereket képviselő pártot indítani, ami mögé beállhatnának. Amelyik nem a migránsok, cigányok ellen, vagy mellett pozicionálja saját magát identitásképzésként, hanem olyan pitiáner dolgokra szeretne hangsúlyt fektetni, mint az ország alapvető működtetésével kapcsolatos problémák. (oktatás, egészségügy, gazdaságpolitika, hasonló hülyeségek)

Dr.Hook 2016.01.02. 21:00:10

A "nyílt társadalom" már régóta csak fikció, az iszlám radikalizmust nem megérteni kell, hanem hathatósan védekezni ellene. A liberális gondolkodás ebben az esetben tényleg agyrém, jelzem a mindenféle másságot előszeretettel toleráló libsiket fogják a muzulmán tesók elsőként kiirtani.

Krumpli Bogart 2016.01.02. 21:07:42

@kopasz barmok országa: Hiába van három, ha nem lehet kommentelni, szarnak rája.

♔bаtyu♔ 2016.01.02. 21:14:18

Most, hogy Obama nem veszi fel neki a telefont, Orbán is kivághatná innen Sorosékat a "civil" szervezeteivel együtt.

Krumpli Bogart 2016.01.02. 21:14:19

Ahogy elnézem a mai szaudi eseményeket, a dzsihádizmust egyre jobban fogjuk érteni, mert lassan mindennapjaink részévé válik.
Nyilván teljesen véletlen, hogy éppen most kellett kivégezni a siita ajatollahot és lehet még lebegtetni a fiatal unokaöccse kivégzését is.
Nehogy már megoldódjon valami.
De nem kell fosni, csak bátran előre. mondja Soros György.
lehet, hogy én is bátrabb lennék kilencvenévesen, két fiatal gyerekem nélkül.
Így viszont, bevallom, nagyon be vagyok szarva.

♔bаtyu♔ 2016.01.02. 21:16:11

@Nomante 2.0: Sanos Sorosnak nagyon is komoly hadserege van, a médiája.

Talán egy szerencse, ha egy leír valami baromságot, akkor az összes is leírja.

szamaritánus 2016.01.02. 21:22:18

mit ugat ez a hungarofób bankárgeci?

♔bаtyu♔ 2016.01.02. 21:26:42

@szamaritánus: Mo. -nak kevés kártékonyabb ellensége van mint ez a Soros.

♔bаtyu♔ 2016.01.02. 21:31:45

@Dr.Hook:
Egy német vezető azt mondja, az Orbán féle irányzat sokkal veszélyesebb mint az ISIS. Elég rendesen lestem, azért ez nagyon nagy gáz. A liberális inkább kiszolgáltatja Európát az iszlámnak, csak nehogy nemzetállami legyen.

Rébusz 2016.01.02. 23:17:36

Nem igazán értem, miről beszél. A nagy nyugat-európai vezetők a terrortámadások ellenére, - terrorkészültség, terrorveszély ide vagy oda - , kiállnak a bevándorlási politikájuk mellett, megnyitották a határaikat, szét kívánják osztani a már százezres nagyságrendben mérhető jelenlegi és jövőbeli menekülteket. Én ebből nem azt szűröm le, hogy Nyugat vezetői, döntéshozói félnének. A célországokban jelenleg is folyik már a menekültek be- és letelepülése, sok helyen pusztán civil erőből (tehát maguk az állampolgárok saját ingatlanjaikba is fogadnak be családokat). Menekültkérdésben jelenleg a baloldali média és véleményformálók az aktívabbak, ahogy a mellékelt ábra is mutatja...

Advanced Flight 2016.01.03. 00:39:50

Ej, hát miért támadja Trump-ot; ha elnök lesz, talán ő felveszi neki a telefont, nem úgy, mint az általa agyonpénzelt liftesfiú haverja, akinek rögtön kinyílt a csipája, ahogy megválasztották és már büdi volt neki Soros bácsi:-) ezek a demokraták olyan antiszemiták tudnak lenni sajnos :-P

bkkzol 2016.01.03. 02:42:10

Kedves hatom mániás, sz.rkeverő Gyuri bácsi! jobb lenne ha szépen csendben meghúzná magát. Nem kellene népeket, nemzeteket, országokat egymásnak ugrasztani csupán délutáni szórakozásnak! Hittestvéri üdvözlettel! Z

E.Katolnai 2016.01.03. 04:41:26

Minden tisztességes társadalomban az ilyen velejéig romlott, pénzőrült finánc-terrorista vagy börtönben vagy a bolondokházába lenne bezárva.
Ne felejtsük egy aljas emberről van szó, aki helyzeteket kihasználva a kisemberek megtakaritott pénzét dézsmálta és dézsmálja mind a mai napig ...
"nem tud konkrét megoldással szolgálni", de közben hazudozik, bomlasztó szélső-liberális szervezeteke támogat, mohamedán bandák ezreit, százezreit segiti Európába jutni és az európai ősnemzetek felszámolásán fáradozik. Egy aljas féreg.

csakférfi 2016.01.03. 08:27:14

@E.Katolnai: " európai ősnemzetek felszámolásán fáradozik."Mintahogy Kolombus Pizarró és a többi "felfedező" is a más népek ősnemzetek kiirtásán fáradozott.Nézőpont kérdése hogy ki kicsodát civilizál.Vagy éppen ki az aljas féreg. :) :)
Attól még hogy valaki gazdag még nem értelmes. :)

csakférfi 2016.01.03. 08:34:39

@bkkzol: Nem kellene népeket, nemzeteket, országokat egymásnak ugrasztani csupán délutáni szórakozásnak!----Ezt mesélhetnéd Obamának.Vagy a szipolyok lázadásánál az anglikán ájtatos libsilibáknak is!esetleg utánanézhetnél hogy a feketeafrikából miért migráltak civilizált emberek állatoknak tartott fekete bőrszínű értéktárgyakat nem is olyan rég.Akkor rájöhetnél Sorossal az élen hogy az a folyamat amit civilizáció néven emlegetnek és kultúrált nyugatnak hívnak az nem most kezdőtött ezokból kifolyólag nem is most fog befejeződni,Csakmert néhány jancsibohóc nyafog holmi "vándorlás",bosszú, és szélsőséges fanatikus miatt.

Balt 2016.01.03. 08:43:59

>Véleménye szerint az ISIS propagandaakciói sikeresen nagyítják fel a terrorszervezetek jelentette veszélyt, mely „egyébként értelmes embereket arra késztet, hogy ne értelmes döntéseket hozzanak”. A halálfélemmel magyarázza a támadásokra adott irracionális válaszokat, melyek a milliárdos szerint „fenyegetést jelentenek nyílt társadalmaink absztrakt értékeire és princípiumaria”.<

Ebben van valami igazság. Következő kérdés: akkor miféle szándékok vezetik, amikor komoly "energiával" támogatja a "menekülőket", ráadásul gyerekek (és felnőttek) százezreinek életét kockára téve.

Azt hiszem nem rugaszkodunk el nagyon, ha azt állítjuk, hogy a "nyugati világ Achilles-sarka" Soros és körei. (Inkluzíve Clintonné, mint a napokban kiderült: index.hu/kulfold/2016/01/01/soros_mar_banja_hogy_obamat_tamogatta )

Balt 2016.01.03. 08:49:31

@kopasz barmok országa: Arra azért kíváncsi lennék, miből élnek az a KM viccblog felettébb aktív szerzői. Nem vagyok konteóhívő, de a nyári ellen-plakátkampányukkal 15%-ot tolta a Fideszen. :))

altona 2016.01.03. 08:53:59

Annyi lövöldözés van usankában, nem lehetne, hogy egy eltévedt golyó......?

Hülye aki elolvassa! 2016.01.03. 09:24:19

Mikor viszi már el az ördög ezt a vén gazembert?

♔bаtyu♔ 2016.01.03. 09:31:26

@Balt: Ha Clintonné hatalomra kerül, rossz világ jön ránk.

altona 2016.01.03. 09:36:28

@♔bаtyu♔: nem lehet elnök belőle! Hogy nézne ki a haarec cimlapján az, hogy: Ime usanka ujj elnöke, oszt egy kitakart fejű test képe?! :-)
Lásd az opertiv team csoportképe....

csakférfi 2016.01.03. 09:52:58

@Balt: :)
A "terroristák" valójában az arab tavasz idején politikai egyenlőséget követeltek a Szaúd-Arábia lakosságának nagyjából 15 százalékát kitevő síitáknak. --gyanítom nem az isis lesz a legnagyobb problémánk.a jövőben a probláma négyzetesen nagyobb lesz.
Soros meg ökörségeket beszél.Ráadásul az egyenlőségnek hívott fogalom itt a "nyugati ájtatos libsikeresztény " kultúrkörben sem tisztázott.
Ezért ha ott ez miatt zavargások törnek ki vagy háború a nyugat meg kénytelen beavatkozni az olaj jogán.Vagyis eddig sem oldottunk meg semmit .Nincs egységes európa,sem Orbánkirálynak nagyrészben köszönhetően.Marad a bizonytalanság,meg a mégtöbb menekült ha háború lesz.
én nem örülnék a 2016.-nak.
Vélemény? :) :) :)

2016.01.03. 11:03:47

KI A FASZOM EZ A PATKÁNY???

Melyik állam szavazópolgárai is jogosították fel arra, hogy ő bármibe is belepofázhasson??????

kvadrillio 2016.01.03. 13:04:16

JAhhhhh...AZ ORBÁNKA ÁLTAL PÉNZÉHESSÉ TETT, HARÁCSOLÓ, 5-6 MILLIÓS FIZETÉSEKET KAPÓ VEZETŐKNÉL IS ILYEN SZEMLÉLET KELLENE, HOGY KIALAKULJON !!!...DE VIKTORKA EZT IS ELBASSZA, MINT ANNYI MÁST IS EBBEN A PÉNZKÖZPONTÚ KAPITALIZMUSNAK HÍVOTTA AKÁRMI-IZÉBEN !!!!!
magyar fiatalok nem a pénz, hanem a munka miatt dolgoznának
2016. január 2., szombat 8:16 InfoRádió
Meghallgatom Letöltöm Kinyomtatom Elküldöm Betűméret + -
A frissen végzett egyetemisták legszívesebben egy multinacionális céghez mennének dolgozni. A legfontosabb számukra a munkahely kiválasztásánál az érdekes munka, és csak a második helyen szerepel a fizetés nagysága - derül ki a Deloitte - Első lépések a munkaerőpiacon? című felméréséből.

kvadrillio 2016.01.03. 13:07:26

NEKEM MIN DIG EZ JUT ESZEMBE ERRŐL A MINDEN HÁJJAL MEGKENT VÉN PÉNZMANIPULÁTOR KAPZSI ZSIDÓ BÁCSIKÁRÓL...

Soros György alapja 16 tonna aranyon ül - Origo
www.origo.hu/.../20100831-soros-gyorgy-alapja-16-tonna-arannyal-ren...
2010. aug. 31. - Az idei év egyik legnagyobb aranyvásárlója volt a magyar származású amerikai befektetési guru, Soros György alapja, amely jelenleg 16 ...

VAJH...MÁRA MENNYIRE SZAPORODOTT FÖL AZ ARANYA NEKIJEHHH ?????

kvadrillio 2016.01.03. 13:10:25

@csakférfi: HMMM....PEDIG LESZ ! MÉGHOZZÁÁÁÁ...NAGYON NAGY HÁBORÚ LESZ !!!!!! ÉS AZ ARAB FIATALOK NAGYON BÁTRAK ÉS ÖNFELÁLDOZÓAK A HÁBORÚBAN.........

kvadrillio 2016.01.03. 13:15:03

A Clinton Alapítványnak is adott pénzt a FIFA - 444
444.hu/2015/05/27/a-clinton-alapitvanynak-is-adott-penzt-a-fifa/
2015. máj. 27. - Ilyen szervezet a Clinton-családhoz tartozó Clinton Alapítvány is, ami a ... Az alapítvány emellett kapott pénzt a 2022-es katari focivébé ...
NYT: több millió dollárt kapott a Clinton Alapítvány az ...
www.napi.hu/.../nyt_tobb_millio_dollart_kapott_a_clinton_alapitvany_a...
2015. ápr. 24. - A The New York Times (NYT) szerint több tízmillió dollárnyi támogatás került az érintettektől a Clinton Alapítványhoz, amikor a Roszatom orosz ...
Elismerte hibáját a Clinton Alapítvány - ATV
www.atv.hu/kulfold/20150427-elismerte-hibajat-a-clinton-alapitvany
2015. ápr. 27. - Elismerte az amerikai Clinton Alapítvány ügyvezető igazgatója, hogy a globális ... amely, mint mondta, egy különálló kanadai szervezettől kapott pénzt, s azért nem hozza ... Sok külföldi tölti a karácsonyt Budapesten.
Egyesült Államok: Korrupció és hivatali visszaélés árnya ...
diplomaci.blog.hu/.../egyesult_allamok_korrupcio_es_hivatali_visszaeles...

HMMM..HMMM...EZ A CLINTONNÉ AKAR ELNÖK LENNI ???? :o)))))) HISZ EZ VELEJÉIG KORRUPT !!! :o)))))

midnight coder 2016.01.03. 13:29:10

@kopasz barmok országa: Miért van az, hogy a KM-ről mindig a Közveszélyes Munkakerülő blog jut az eszembe ?

kvadrillio 2016.01.03. 13:32:47

MILYEN NYÍLT TÁRSADALMAKRÓL BESZÉL EZ AZ ÖREGEMBER ??? AZOKRÓL A NYÍLT...TÁRSADALMAKRÓL, AKIK PUSZTÍTÓ HÁBORÚKAT INDÍTANAK ORSZÁGOK ELLEN ????? AKIK ÉLŐ SAKKTÁBLÁN PRÓBÁLJÁK KI, HOGYAN IS MŰKÖDNEK ÉLŐ EMBEREKEN A PUSZTÍTÓ, LEGÚJABB FEJLESZTÉSŰ HADITECHNIKÁIK ????? ÉRZÉKETLENÜL FIGYELVE AZT, HOGY HÁNY EMBER, GYERMEK HAL MEG KÖZBEN ??? ENNÉL A KOMMUNIZMUS SOKKAL JOBB VOLT A VILÁG NÉPESSÉGE NAGY RÉSZÉNEK (KIVÉVE A PÉNZMANIPULÁTOR SOROSGYÖRGY FÉLÉKET !) MIRŐL BESZÉL EZ AZ ÖREGEMBERKE ????? AHOL a kurvanagy nyílt társadalomban egy pillanat alatt lelőnek fekete emberkéket, ha a zsebkendőjéért nyúl vagy csak felemeli a karját ????? eszem megáll...ettől a hablatytól.....

midnight coder 2016.01.03. 13:33:58

@kvadrillio: "A frissen végzett egyetemisták legszívesebben egy multinacionális céghez mennének dolgozni."
Nem érted. Mondjuk nem is csoda - akinek annyi esze nincs, hogy a betűméret +/--t kivágja az inforádiós cikkből az más aljasságokra is képes :-D.
A lényeg itt az, hogy a fiataloknak referencia kell. És egy önéletrajzban sokkal jobban mutat hogy az elmúlt 4 évben az XY multinál dolgoztam, mint a Gipsz Jakab Kft-nél. Amúgy a cikk alapvetően csúsztatás - aki dolgozott már multinál az tudja, hogy arrafelé az érdekes munka kb. olyasmi mint a fehér holló. A multi jól fizet, stabil, jó referencia, de ott csak egy csavar vagy a gépezetben, pláne juniorként.

kvadrillio 2016.01.03. 13:35:16

@midnight coder: ...a következő hablaty már csak az lehet, HOGY MILYEN KURVAJÓÓÓÓ RENDSZER IS EZ A MAI, AHOL TÖBB MINT A FÉL MAGYARORSZÁG NYOMOROG, ÉHEZIK ÉS LASSAN MEGDÖGLIK !!!!!

midnight coder 2016.01.03. 13:37:00

@kvadrillio: Azért a létező szocializmus is művelt érdekes dolgokat. Az a 120 millió ember, illetve azok családja akit ilyen vagy olyan oknál fogva meggyilkoltak - szemben a Holocaust 6 millió áldozatával - nem biztos, hogy annyira jó véleménnyel lenne erről mint te.

E.Katolnai 2016.01.03. 13:37:51

@csakférfi: Már számtalan próbálkozás történt népemet, nemzetemet érintő problémák széjjelvetítésere, általánosítva olyan párhuzamokat emlegetni, melyhez semmi közünk. Az egy dolog, h mit tett Kolombus és Pizarró, meg az is más, h európát most elárasztja egy korcs vallásideológia, melynek jeles képviselőit ezer-tízezer számra közvetve a soros-féle hulladékok segítik oda menni, ahova nem valók. (európai élettér)
Okoskodásodban egy már megrágott csontot harapdálsz; nincs olyan, h én valaki más bőrében vagyok, semmi közöm a négerekhez vagy a közel-keleti arabokhoz; nálam a civilizáció nyomdokaiban lefektetett ”nézőpont” nem ”kérdés”.
De miért nem megyünk vissza Dávid király irtásaira?

kvadrillio 2016.01.03. 13:38:56

@midnight coder: HJAHHH..TUDOOOOOD...EZ A REFERENCIAMÓKA, CSAK A VOLT KURVASZAR ??????? COCILIZMUSBAN MŰKÖDÖTT, AMIKOR VOLT LEHETŐSÉGE EZEKNEK A FIATALOKNAK MUNKÁBA ÁLLNI VÉGZŐSKÉNT A KURVA SOK RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ MUNKAHELYEN !!! MOST VISZONT VÉGZÉS UTÁN (KIVÉVE A JÓ KAPCSOLATI TŐKÉSEKET !), MUNKAHELY NEM LÉVÉN, MEHETNEK REFERENCIÁÉRT A MUNKANÉLKÜLI SEGÉLYRE !!!!!!!

midnight coder 2016.01.03. 13:41:12

@kvadrillio: Ja. És miből gondolod, hogy ha nem ez a rendszer lenne, akkor nem éhezne ? A genszterváltás óta sok minden változott a világban. Ráadásul akkor a béketábor kirakatországa voltunk, ami egy politikai döntés volt akkoriban - nem kis részben pont az egész rendszer hanyatlása miatt.

kvadrillio 2016.01.03. 13:43:08

@midnight coder: ez egy régi ló már, amit a mai gyilkos kapitalista viszonyok között mááááár képtelenség hatékonyan meglovagolni ! ÉS IGEN NEVETSÉGESSÉ VÁLT MÁRA !!! :o))))) AKI NEM ÍGY GONDOLJA, AZ VALAMIFÉLE BUROKBAN ÉLDEGÉL, MERT KEDVEZMÉNYEZETT VALAMILYEN SZINTEN A KAPITALISTA HATALOMTÓL...UGYE.....A TÖBBSÉG VISZONT NEM ÍGY GONDOLJA. ÉS A TÖRTÉNELEM EZT MINDIG PRÓBÁLTA EDDIG IS HELYREBILLENTENI.....

midnight coder 2016.01.03. 13:46:07

@kvadrillio: A szocializmusban képzettség nélkül is találhattál munkát, ennek oka pedig a 100 éve elavult gyártástechnológia volt ahol sok-sok ember végzett kézzel olyan munkát amit akkor már rég automatizált gépsorok végeztek a világ boldogabb felén.

midnight coder 2016.01.03. 13:47:47

@kvadrillio: Ezeket a helyrebillentéseket aztán mindig a kisember szívta meg.
Szerinted ki nyerte a koreai háborút ? Az észak-koreai vagy a dél-koreai ?

kvadrillio 2016.01.03. 13:49:38

@midnight coder: nem hanyatlott itt semmi, CSAK A BÁTOR KIS RENDSZERVÁLTÓK ASZTALHOZ ÜLTEK, OCCT MEGDUMÁLTÁK, HOGY MÁIG COCILIZMUS VÓTTT, HÓÓÓNAPTÚL MEG CSINÁJJUNK MÁÁÁ KAPITALIZMUST, MERT MOST AZ KŐŐŐ !!! OCCT LESZ AMI LESZ, HÁTHA TÚLÉLJÜK ÉS EGYESEK JÓÓÓL MEGGAZDAGODNAK, A TÖBBI MEG LE VAN SZARVAHHH ! NU, ITT TARTUNK MA ! :) VAGY EGY PÁR GAZDAG CSDÓKÁNK, AKINEK HAWiii van..., occt VAN NAGYON SOK SZÜRKE , DE KURVA TEHECCSÉGES VEREBÜNK, AKI SZÉDELEGVE KERESI A KIUTAT EBBŐL A KAPITALISTA ÚT- ÉS EMBERVESZTŐBŐL ! ÉS MEG IS FOGJÁK TALÁLNI ! MERT AMI MÁRA LETT, AMI MA VAN, AZ EGY KURVA NAGY ÁTVERÉSES ÚTVESZTŐ ! AZ ÁTVERT EMBEREK MEG EGYRE JOBBAN FELISMERIK EZT !

kvadrillio 2016.01.03. 13:51:22

@midnight coder: ...a két koreai ország hamarosan egyesülni fog. :)

kvadrillio 2016.01.03. 13:55:09

@midnight coder: hmmm....ma pedig piacon vett oklevelekkel, hamis nyelvvizsga papírokkal, hazug önéletrajzi adatokkal is el lehet helyezkedni !
Valamint két diplomával is lehet menni közmunkásként gallyazni !!

húúúúúú!!!...de nagyot fejlődtünk !!! :O)))))

kvadrillio 2016.01.03. 13:58:03

midnight coder
2016.01.03. 13:46:07
@kvadrillio: A szocializmusban képzettség nélkül is találhattál munkát, ...

...ma meg 8 ÁLTALÁNOSSAL RENDELKEZŐ KULCSÁR ATTILÁKBÓL IS LEHET BRÓKERMILLIÁRDOS BANKÁR...:o)

midnight coder 2016.01.03. 13:59:48

@kvadrillio: Max. köztársasági elnökként. Mert ha egy céghez mész el dolgozni, ott a diploma csak a belépő.

Aki pedig két diplomával közmunkás, az nagyon olyan diplomára költötte a pénzét ami az ebet sem érdekli. Van ilyen, de mindenki a saját szerencséjének a kovácsa.

"a két koreai ország hamarosan egyesülni fog."
Ha az északiak végre agyonverik a "kedves vezetőt". De ez nem ma lesz.

midnight coder 2016.01.03. 14:01:22

@kvadrillio: "ma meg 8 ÁLTALÁNOSSAL RENDELKEZŐ KULCSÁR ATTILÁKBÓL IS LEHET BRÓKERMILLIÁRDOS BANKÁR..."
Ügyes szélhámosok mindig is voltak.

midnight coder 2016.01.03. 14:05:03

@Hülye aki elolvassa!: "Mikor viszi már el az ördög ezt a vén gazembert?"
Az ördög sem hülye. Ha elvinné, egy év múlva csődbemenne a pokol, két év múlva eladnák az egészet gőzfürdőnek, az ördögök pedig mehetnének hajléktalannak vagy közmunkásnak.

kvadrillio 2016.01.03. 14:14:40

" Ráadásul akkor a béketábor kirakatországa voltunk, ami egy politikai döntés volt akkoriban - nem kis részben pont az egész rendszer hanyatlása miatt. "

AKKORIBAN MINDEN EMBERNEK VOLT MUNKAHELYE, BEVÉTELE, A FALVAKBAN GYÖNYÖRŰ KERTES HÁZAKBAN ÉLTEK, A TSZ-BEN, GYÁRAKBAN DOLGOZTAK (AMIKET A KAPITALISTÁVÁ AVANZSÁ
LT REZSIM MEGSZÜNTETETT, ÁTJÁTTSZOTT ), HÁZTÁJI GAZDASÁGUK VOLT , MELYBEN MAGUKNAK ÉS ELADÁSRA IS TERMELTEK....A CIGÁNYOKNAK IS VOLT MUNKALEHETŐSÉG A LAKÁSÉPÍTKEZÉSEKNÉL !(NEM SZOKTATTÁK ŐKET DROGOZÁSRA MIN T MANAPSÁG A Z ÚJ KAPITALISTÁK UGYE... )

M ÁRA VISZONT TÉNYLEG KŐKEMÉNY HANYATLÁS LÁTSZIK AZ ORSZÁG M INDEN RÉSZÉN.....BEZÁRT BOLTOK, ÜZLETEK, KIHALT, LEPUSZTULT FALVAK..., SAJÁT LAKÁSUKBAN MEGFAGYOTT EMBEREK, CSALÁDOK.....TÖBB ÉVE MUNKANÉLKÜLI EMBEREK.........
NU, EZÉRT VOLT SOKKAL JOBB A SZOCIALIZMUS !!!!!

MERT ATTÓL, HOGY DIREKT -OLIGARCHGÁKAT HOZOTT LÉTRE A MAGYAR KORMÁNY, HOGY EGYES EMBERKÉKBŐL MULTIMILLIÁRDOSOKAT CSINÁLT, HOGY KÜLÖNFÉLE PILÓTA- ÁLBRÓKER JÁTÉKOKON KERESZTÜL KIFOSZTOTTA EMBEREK MILLIÓIT, HOGY HITELSPIRÁLBA KÉNYSZERÍTVE KILAKOLTATOTT OTTHONAIKBÓL MILLIÓKAT, HOGY A NÉPESSÉG 15-20 %-A MILLIÁRDOKKAL, MILLIÓKKAL LETT TÁMOGATVA ÉS NAGYON JÓL ÉL, ATTÓL MÉG EZ A DIREKT KAPITALIZMUS NEM JÓ ÉS A TÖBBSÉGNEK NEM IS KELL !....ÉS MÉG SOK MINDENT LEHETNE FELSOROLNI, AMI A TÖBBSÉG ÉLETÉT MEGKESERÍTI.....
EZ A KITALÁLT RENDSZER.......ÉLETKÉPTELEN !!!!!!!!!

CSAKIS A SOROSGYÖRGY-FÉLÉK ÉLVEZIK ! :o)

TEHÁT PUSZTULÁSRA VAN ÍTÉLVE !

csakférfi 2016.01.03. 18:02:04

@E.Katolnai: mindig van ok és van okozat.Amennyiben Te olyan bölcs vagy hogy általánosítod a "európát most elárasztja egy korcs vallásideológia," akkor miért ne tehetnék ezt a muszlimok ?felkiáltván a nyugat maga a sátán szolgája.Én nem látom értelmét a vallásnak az mindig pótol valamiféle hitet ami önmagából adódóan minden emberben meg van.Ezt úgy hívják szeretet.Amennyiben Te ezt nem érted akkor nézz szét itthon európában és hőn szeretett hazánkban mennyire dívik a szeretet .Sajnos itt sem tisztázottak az egyenlőségek.Mivel anyagi megkülönböztetés fellehető a munkahelyeken.Aki jól keres az szereti a helyzetet.aki meg rosszul az nem szereti ezt a rendszert.Mivel vezetőink példáján keresztül jól nyomon követhető a pénzen vett "hatalom és észosztás" így itt is vannak ellentétek.Tehát annyival vagyunk az általad emlegetett hitványoktól különbek hogy az ő olajuk szükséges a mi jólétünkhöz és kényelmünkhöz.Tehát civilizációra hivatkozva eltöröltük Szaddámot ,csak egy példa hogyan hazudják vezetőink a (demokráciát terjesztőnek magukat) csakhogy elvegyék a fekete olajat ami a gazdaságaink motorja.Tehát pizzaróhoz és kolombushoz visszatérve az ok az hogy elvegyünkCcserébe olcsó munkaerőt kívánunk.Ez ujabb ellentéteket feszültségeket szül.Tehát ne lerágott csontra hivatkozz a nemzet óvása jogán.Évezredek óta így megy.most meg Te itt holmi szittya vezérelvet követve meg siratva nemzetünk jobblétét engem vádolsz ostobaságokkal.
Tévedsz.a folyamatok akkor indultak el amikor .......Dávid elkezdte fosztogatni erősebb jobban szervezett lévén a környező népeket.Vallásra és istenre hivatkozva.Meg a saját népén esett sérelmet megtorolva.Orbán vagy Sciffer,vagy Vona,vagy gyurcsány jobb ?Na ne nevettess.Naiv vagy és sértődött.

csakférfi 2016.01.03. 20:00:33

@midnight coder: nini itt is osztod azt ami neked nincs?
A-

Elizabeth: Wurtzel: Prozac-ország - Fiatalon és depressziósan Amerikában

" A szocializmusban képzettség nélkül is találhattál munkát, ennek oka pedig a 100 éve elavult gyártástechnológia volt ahol sok-sok ember végzett kézzel olyan munkát amit akkor már rég automatizált gépsorok végeztek a világ boldogabb felén. "
Ez lenne a boldogabb fele??
Bakker ennyire naívan hinni egy álomban.Bulyvoodi filmekből vetted az okosságaidat.Ilyent.Nem csoda hogy még alszol.

"későre jár.--szólt a tanítvány -ideje lefeküdnünk
későre jár --szól a mester-ideje felébrednünk."
süti beállítások módosítása